22.11.2018

Инициативата „Многообразието работи“ организира своята втора среща. Този път тя ще е посветена на предизвикателствата и тенденциите при наемането на хора.

Какво предлагат кандидатите за работа в своите автобиографии ще сподели Ирина Лилова от Enhancv. Enhancv е българска технологична компания, която стартира през 2014 г. с платформа за създаване на CV-та. Днес тя има повече от половин милион потребители от цял свят.

Какво търсят работодателите пък ще разкажат представители на Telus International Europe – международна компания, която към днешна дата е най-големият работодател в България в аутсорсинг индустрията с около 3000 служители в София и Пловдив.

Няколко вдъхновяващи истории на младежи от уязвими групи, успели да се преборят с конкуренцията ще ни представи Димитър Димитров от Институт Отворено общество – София и мениджър на Програма “Мост към бизнеса”. Целта на Програмата е да хвърли  мост между пазара на труда в частния сектор и образовани роми и други представители на уязвими етнически малцинства от България и Унгария, които се стремят към качествени работни места в равностойна среда.

„Многообразието работи“ е платформа, в която неправителствени организации и частни компании обединяват усилия за популяризиране, прилагане и развитие на политики за многообразие в корпоративна среда. Нейни съоснователи са Фондация „Институт Отворено общество – София“, чрез Програма „Мост към бизнеса“, Фондация GLAS с Платформата WorkItOut, Български фонд за жените, Фондация „Заслушай се“ и Фондация “Сошъл Фючър” с Платформата JAMBA.

Още информация за инициативата можете да намерите на нейната Фейсбук страница.