ЛГБТ наръчник на работодателя (EY Bulgaria)

Равенство на работното място

Добрите мениджъри знаят колко важни са хората за успеха на бизнеса им. Преждевременното напускане или неудовлетвореността от работната атмосфера струват скъпо на компаниите. Затова все повече работодатели в България започват да разбират необходимостта от приобщаваща и толерантна работна среда за всички свои служители, включително ЛГБТ хората. Създаването на подходящи условия за всички служители да работят пълноценно не е нито екзотика, нито скъпо или сложно.

Наръчникът за равенство на работното място, който държите в ръка, оригинално издание на Stonewall UK, е базиран на опита на работодатели от частния и обществения сектор, довел до развиването на практични, лесни и в повечето случаи – безплатни стъпки, които компаниите могат да предприемат.

Този наръчник въвежда работодателите в практическите стъпки, които биха могли да предприемат, за да направят работната среда по-приобщаващо място за лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора. Той очертава прости, рентабилни и в повечето случаи безплатни неща, които бихте могли да направите, за създаване на култура, в която всички служители могат да бъдат себе си и да се представят по най-добрия начин.

Наръчникът е изработен от фондация GLAS като част от инициативата Work It OUT, която работи за по-приобщаваща работна среда и Ърнст и Янг България ЕООД.